commissievanrijn

Heb je interesse in een green belt Lean?

Vandaag de dag zijn er ongelooflijk veel verschillende manieren waarop je een bedrijf of organisatie beter kunt laten functioneren. De een kiest ervoor om dit op te lossen door te kijken naar diversiteit, terwijl de ander het misschien over een andere boeg gooit. Het kan in ieder geval geen kwaad om eens te kijken naar verschillende manieren waarop je processen zou kunnen vereenvoudigen. Zo kun je zomaar terechtkomen bij Lean. Dit is een manier van het “slanker” maken van processen. Overbodige processen zul je zo gaan uitfaseren. Je kunt een green belt Lean worden als je hier meer mee zou willen doen.

Voor wie is een green belt Lean?

Het is voor iedereen goed om wat kennis over Lean te hebben, maar voor sommige mensen kan het extra goed van pas komen. Denk hierbij dan met name aan mensen die in de toekomst verbeterprojecten gaan overzien. Ook als je nu al bezig bent met verbeterprojecten, kan het geen kwaad om wat kennis over Lean op te doen. Met een green belt Lean leer je de fijne kneepjes van het vak en zul je ervoor zorgen dat je nog beter wordt in het leiden van verbeterprojecten. Vaak is het al slim om wat van Lean af te weten als je ongeveer 15 tot 50% van de tijd bezig bent met verbeterprojecten.

De theorie van Lean

Voordat je met Lean aan de slag kunt gaan, is het van belang dat je een beetje weet wat Lean inhoudt. Je weet nu al dat het te maken heeft met het verbeteren van allerlei processen binnen een bedrijf of organisatie, maar hoe ga je dat dan aanpakken? Dit is een vraag waar je langzamerhand antwoord op zal krijgen als je een green belt Lean wil halen. Mocht je je kennis over Lean willen vergroten en nog beter worden in het overzien van verbeterprojecten, dan kan het geen kwaad om eens wat theorie van Lean te krijgen. 

Werken in teams

Daarnaast is het heel belangrijk om goed in teams te kunnen werken. Ondanks het feit dat jij misschien een leidende rol zult hebben, is het van groot belang dat je binnen je team ook waardevol kan zijn. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor de mate van communicatie, maar ook de manier waarop gecommuniceerd wordt. Verder is de manier waarop je teams maakt en hoe je deze teams vervolgens faciliteert een belangrijk onderdeel van de training van een green belt Lean. 

Online een green belt Lean worden

Vandaag de dag kun je heel veel dingen online leren. Voor de een werkt dit heel goed, terwijl de ander misschien veel liever gewoon in een fysiek klaslokaal zit. Wat voor jou ook het beste werkt, er is altijd wel een manier waarop jij een green belt Lean kunt behalen. Zo zijn er klassikale lessen waar je met medestudenten alle fijne kneepjes van het vak zult leren, maar zijn er ook online lessen waarvoor je lekker thuis kunt blijven en daar alle informatie tot je kunt nemen. Je hebt ook black belt lean als dat beter bij je past.